Small heath pub crawl?

Det finns tre pubar i Small Heath. I alla fall längst med High street. Tre är i det här fallet väldigt många för en stadsdel som i princip består av en lång gata och där en betydande majoritet är troende muslimer. Om man kommer från innerstaden och åker upp mot Hay Mills heter den första puben Brighton Arms. Blå dörr i fin nyans, men ser helt öde ut. Jag har aldrig sett någon gå varken ut eller in. På en nyligen uppsatt post-it står det skrivet med tusch att de nu serverar pub food.

Jag hittar på internet:

"For an old pub, it's got a very modern interior. Not really to my liking but pleasant I suppose. Reasonably busy for a Friday early evening. Pool table. Sikh landlord. Not much else to say really. I wouldn't rush back."

Sedan kommer man till en, vad jag trodde var, namnlös pub. PUBMASTER star det inpräntad på själva byggnaden som en lång banderoll. Den här puben verkar enorm. Utanför hänger en stor banner som jag tror varit reklam för VM och ölen Coors. Den är så solblekt och flagnad och förstörd att jag inte för mitt liv kan förstå varför ingen bara tar ner den. Jag såg idag vid fyra-snåret en kvinna stå i dörröppningen stirrandes med tom, nästan helt död, blick. Hon sög pa en cigarett, som att hon där och då försökte lara sig röka vid 55 års ålder.

Sista puben som rundar av själva High street heter George & Dragon. Härom veckan satt jag pa övre bussdeck när en man med spruckna blodkärl och prydligt vattenkammat hår satte sig på sätet bakom mig. En liten liten utandning räckte för att han skulle fullkomligt dränka mig i sin spritandedräkt som han måste ha jobbat på sedan mycket tidig morgon. Han gick av bussen och släntrade vant in här, pa George & Dragon. Också denna pub är igenbommad och mörk, murrig. En riktigt sylta. Det hänger tre lappar (skrivna med tusch pa A4) i fönstret: Den första informerar om att toaletten bara är till för paying customers. Den andra informerar om att ingen under 18 år far vistas i lokalen. Och den tredje är så urblekt och gammal att det bara är vid de tillfällen då det visat rött ljus ovanligt länge för bussen som jag kunnat urskilja vad det står ...

"Karaoeke friday night"

Det vilar något automatiskt sorgligt över dessa tre pubar. Deras läge mitt i detta muslimska community. De ser något sa djävulskt nedgågna ut. Vem är det som går upp varje morgon och knallar ner till sin pub i Small Heath, låser upp och kickar igång ännu en dag? Vilka är det som går dit för att dricka?

Jag tänker på det här varje dag när jag åker buss 60.